Rust is ook trainen

Rust is ook trainen

5 april 2019 0 Door Ma-Malu

Langzaam weer opbouwen. Wat is dat toch moeilijk. Wat dat betreft voel ik me net een ongeduldig kind. Ik zou zo graag weer wat kilometers maken. Bij de tweede kilometer mezelf weer voor gek verklaren dat ik ben gaan hardlopen en bij de zesde kilometer weer denken dat hardlopen best heerlijk is.

Helaas, ik zal toch nog iets langer rust moeten houden als ik die Run wil doen. En laat dat nou juist het onderdeel van hardlopen zijn waar ik slecht in ben. Ik vind het moeilijk om rustig aan te doen. Zeker als er nog weinig tijd is om te trainen.

Maar rust is ook goed voor de spieren om te herstellen en de aanvulling van glycogeen (belangrijk bij het opslagproces van energie).
Heel dubbel denk ik dan: een lange periode niet hardlopen betekent toch ook conditieverlies? Ja maar niet zoveel als ik dacht. Zo blijkt dat het verlies pas een week na de laatste training begint. De mate van conditieverlies is afhankelijk van je zwaarte van je laatste training en als je daarnaast ook nog op een ander manier actief beweegt zoals fietsen, zwemmen of wandelen, dan is het conditieverlies helemaal aanzienlijk kleiner.

Pheww..