MOETivatie werkt niet…

MOETivatie werkt niet…

16 augustus 2018 0 Door Ma-Malu

Runners dip. Bestaat dat echt? Ach stel je niet zo aan. Toch is het zo. Geen zin meer om te lopen, vermoeidheid of gewoon niet vooruit te branden zijn. Ook ik ervaar het. En nu met minder dan 6 weken om me voor te bereiden voor de DisneyRun weekend helemaal. Liep ik eerder nog even 21 km, was dat gisterochtend na 2,5 km al klaar. Niks wilde meewerken. Mijn hoofd wilde wel, maar mijn lijf werkte helaas niet mee. En dan kan ik het wel uitschreeuwen van frustratie. Waarom juist nu? Al ruim een jaar werk ik naar mijn doel en nu het bijna zover is, loopt het niet. Letterlijk niet, want steeds weer heb ik moeite om mezelf te motiveren om te gaan. De trainingen zagen op papier er uitdagend uit, maar de uitvoering is steeds weer bagger. Cadans dat niet omhoog gaat of de ademhaling die al bij een geringe versnelling al naar zone 5 schiet. Natuurlijk heb ik mezelf op de kop gegeven. Geprobeerd om te MOETiveren. Ja, echt. Steeds weer zei ik tegen mezelf. Je MOET, je hebt nog maar zoveel weken om te trainen… Helaas als het op moeten aankomt dan werkt het niet. De motivatie was verdwenen.

Mijn oplossing? Ik heb mijn coach gemeld wat er aan de hand is en mijn trainingsschema aan de kant geschoven. Ik weet dat ik het kan en ik ga het zeker ook wel uitlopen, maar ik wil ook ervan kunnen genieten. Dus ga ik de resterende weken gewoon lekker mijn ding doen. Lekker op gevoel lopen en hopen dat ik ergens motivatie vind om lekker weer te gaan trainen voor de 7H in november en dat MOETivatie niet meer om het hoekje kijkt. Trainingsschema’s zijn fijn en een houvast om ergens naar toe te werken, maar verlies niet het plezier in het lopen. Trainingen zijn leuker als je er plezier in hebt. Ga eens gewoon lopen zonder doel en laat je verrassen. Zoek een loopmaatje of koop iets nieuws voor het hardlopen.