Strategische cirkels

Strategische cirkels

6 augustus 2018 0 Door Ma-Malu

Een groet, een opgestoken hand, een knikje…
Allemaal gebaren die hardlopers elkaar geven als we elkaar tegenkomen tijdens een rondje. Fantastisch, hoe sport verbindt!

Met de tropische temperaturen van de afgelopen weken is het voor mij niet te doen om op een willekeurig tijdstip te gaan hardlopen. Veel te warm. Dus kruip ik in alle vroegte mijn bed uit om mijn rondjes te doen terwijl iedereen nog op bed ligt.

Zo ook deze ene dag. 6.30 uur en ik heb ondertussen al 6km erop zitten als ik me bedenk dat ik voor de tweede keer een breed grijnzende fietser tegen ben gekomen. Reden voor mij om me af te vragen of ik misschien niet helemaal wakker was toen ik me aankleedde voor het hardlopen. Een snelle blik op mijn kleding zegt me genoeg. Instant zie ik de reden van de grijns van de beide fietsers. Op mijn shirt zijn twee strategische zweetplekken verschenen. Juist.

Natuurlijk kan ik denken: Whatever, zweten is normaal en hoort erbij. Echter nu ik weet dat juist daar twee zweetplekken verschijnen, kan ik het niet meer loslaten. Ligt het nu aan mijn sportbh of iets anders? Het resulteerde in een test van verschillende sportbh’s. Ik had toch nieuwe sportbh’s nodig dus dan ook gelijk testen welke zorgen voor een goede afvoer en luchtcirculatie.

Op basis van de tips die ik van de hardloop community heb ik volgende sportbh’s geprobeerd.
– Anita Air control deltapad
– Shockabsorber Ultimate Run
– Nike motion adapt
Alle 3 uitermate geschikt voor high impact sporten waaronder ook hardlopen. Alle 3 claimen te zorgen voor goede ventilatie en vochtregulatie.

Mijn oordeel
Alle 3 zitten prima tijdens het hardlopen, de Anita Air control heeft geen cross straps, maar dat is voor mij meer iets van voorkeur dan een issue. Doen ze wat ze beloven? Ja zeker. Bij alle 3 had ik geen zweetcirkels meer op mijn borsten. Alle 3 bleven goed op hun plek zitten en boden mij voldoende steun. Van alle 3 was voor mij de Air control Deltapad wel de beste ook al had deze geen cross straps wat toch wel mijn voorkeur heeft. Ik vond de padding namelijk wel prettig. Dun en luchtig maar doet precies wat die moet doen.

Let wel ze waren alle 3 wel doorweekt van het sporten, maar waren snel weer droog en ik had geen schuurplekken.

Vochtregulatie Luchtcirculatie Pasvorm Steun Uitslag
Anita Air control Deltapad

♥ ♥ ♥ ♥  ♥  ♥  

♥  ♥
– Geen cross straps
– Padding

♥  ♥ ♥ 1
Shockabsorber Ultimate Run ♥ ♥ ♥  ♥  ♥ ♥  ♥
– Geen padding
♥  ♥  ♥ 2
Nike Motion Adapt ♥  ♥ ♥  ♥ ♥  ♥
– Geen sluitingen
– Padding
♥  ♥ 3

Waar komen die plekken vandaan? Ik droeg blijkbaar geen goed vochtafdrijvend shirt. Zo simpel kan het ook zijn.
Want alle 3 de bh’s bij hetzelfde shirtje hadden geen vochtplekken op de borsten.