“Afzien gaat zeker lukken”

“Afzien gaat zeker lukken”

11 juli 2018 0 Door Ma-Malu

Juist dat is wat mijn coach mij stuurde. We hadden een schema voor de komende weken, maar dat schema stuitte op weerstand. Twee keer per dag hardlopen was not done tijdens mijn vakantie. Naast de vele activiteiten die we als gezin willen ondernemen moet ik natuurlijk ook rekening houden met een partner die graag een rondje loopt.

Geen probleem was de reactie. We gooien het schema gewoon om. Korte trainingen die erop gericht zijn om mij mentaal sterker te maken voor de 21K tijdens de Disney Run in Parijs. Of eigenlijk zoals mijn coach zegt: “Ik ga je pesten en daar ben ik echt goed in, maar het gaat je echt helpen.” Dat het de afgelopen week ook ontzettend warm was, was een bonus: “Het is sowieso vreselijk warm dus afzien gaat lukken.” In gedachten hoorde ik haar er ook nog gemeen bij lachen. Ondanks dat ik op dinsdagavond al een rondje had gedaan, liep ik op woensdagochtend alweer. Ik was bang dat ik nog niet voldoende hersteld was, maar daar was niks van te merken. Het was al ontzettend warm zo vroeg in de ochtend, maar wat genoot ik van het loopje. Hoe verder ik liep hoe meer ik dacht dat ik weleens zou laten zien dat ik het prima aan kon. Helaas was het een korte training want voor ik het wist mocht ik weer naar huis en begon het dagelijks ritueel.

Ontbijt, aankleden, kids naar school, werk, kids ophalen, eten, kids naar bed en op de bank ploffen  weer de sportkleren aan voor de tweede training van de dag.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal geen zin had. Allerlei excuusjes kwamen voorbij, maar ik ben toch gegaan. Ik liet me toch niet kennen? Het was heerlijk! En wat voelde ik me stoer toen ik thuis kwam. Het waren dan geen lange loopjes, maar ik had toch wel even twee keer gelopen op één dag en de tweede keer was eigenlijk beter dan de eerste training!

Op naar de volgende!