Vroeg in de veren

Vroeg in de veren

13 juni 2018 0 Door Ma-Malu

Vroeg wakker worden om te gaan hardlopen. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik ‘s ochtends denk: “Zou ik het halen om een rondje te doen voordat de kinderen wakker worden of voor ik naar het werk moet?” Ook vanochtend was het raak. Nog voor het 6u was kroop ik uit bed om een rondje te gaan doen. Helaas pakte het vandaag wat anders uit. Terwijl ik me stilletjes stond klaar te maken werd mijn dochtertje wakker en vervolgens kwam ook mijn zoontje zijn kamer uitwandelen. Uiteindelijk vertrok ik ruim een uur later dan gepland. Gelukkig werkt mijn man op woensdagen thuis en kon hij een oogje in het zeil houden.

3 dagen na mijn 21k voelt mijn lijf verrassend fit aan. Geen spierpijn of whatsoever. Heerlijk. De kilometers vlogen dan ook voorbij. Een interval training waarbij ik tijdens de snelle momenten mijn tempo op 5.30 moest houden. Ik vreesde eerst dat het mij niet ging lukken, maar stiekem ging ik zelfs wat sneller. Misschien kwam het door de andere hardlopers die ik onderweg tegenkwam? Of werken de trainingen gewoon erg goed? Ik gok op het laatste. En nu snel douchen en aan het werk!