Mijn eerste 21 kilometer

Mijn eerste 21 kilometer

11 juni 2018 0 Door Ma-Malu

Afgelopen zondag had ik eigenlijk een krijttraining op het programma. Ik besloot om die te skippen en met mijn zusje haar training van 60 minuten mee te lopen. In de vroege ochtend vormde in mijn achterhoofd een ander plan. Ik zou wat langer doorlopen en de training gebruiken om te kijken hoe mijn lijf zou reageren op eten en drinken tijdens de duurloop.

Na 3,7 km kwam ik aan bij mijn zusje. Niks langer doorlopen. Ik had gewoon in bed kunnen blijven liggen, waarom doe ik het mezelf aan om in deze warmte te gaan lopen. Samen werkte we de training af. Het briesje langs het kanaal was erg welkom.

Bij 12km, ruim een uur onderweg, besloot ik om toch door te lopen en daarom maar een gel te proberen. Het voelde aan als een pudding die niet goed gestold was. Ik had al gehoord van smerige niet weg te werken gels tot aan kokhalsend toe. Voor mij was het dus niet nadenken maar gewoon slikken. Snel wat water er achter aan en dat was gelukkig prima te doen.

We besloten door te lopen naar het watertappunt waar ik mijn flesjes bij kon vullen en zij weer richting huis zou gaan. Wat liep ik lekker op een laag tempo. Zou ik dan maar toch wat langer doorlopen? Even snel een berichtje naar het thuisfront dat ik nog 5km langer liep. Als mijn hartslag te hoog ging zou ik stoppen. Thuis aangekomen keek ik tevreden om mijn horloge 21k! Mijn eerste 21k in 2,5u. Wat voelde dat goed. Nu snel een berichtje naar de coach dat ik het plan niet heb gevolgd.