Hard lopen op sloffen

Hard lopen op sloffen

8 juni 2018 0 Door Ma-Malu

Mijn eerste hardloopkilometers maakte ik op een paar schoenen uit een outlet. Ik heb gekozen voor een paar dat lekker zat en natuurlijk leuk uitzag. Inmiddels weet ik wel beter en heb ik afgelopen week weer nieuwe schoenen laten aanmeten.

Ik ben een neutrale loper en gelukkig werd dat tijdens de loopanalyse in twee winkels weer bevestigd.
Helaas waren de eerste schoenen die ik kreeg geadviseerd een half maatje te klein. Bij het ruilen bood de verkoper aan mij deze schoenen met een korting weer mee te geven. En daar schrok ik toch echt wel van. Te kleine schoenen voor het hardlopen is namelijk vragen om blessures. Flabbergasted ben ik de winkel uitgegaan met een tegoedbon. To be continued.

Ik wilde de ON schoenen wel eens proberen en deze schoenen zijn (in Utrecht) alleen bij Runnersworld te koop. Daar wist de verkoper mij gelijk te vertellen dat die schoenen niet geschikt zouden zijn voor mij. Eenmaal aan begreep ik precies wat hij bedoelde. Mijn voeten zijn veel te breed voor dit type schoen. Niet voldoende steun en wat dacht je van de blaren die ik zou krijgen van de wrijfing. Lange afstanden met deze schoenen zou er voor mij niet in zitten. Na een video-analyse stelde de verkoper of eigenlijk adviseur mij verschillende schoenen voor, waar ik een stuk op mocht lopen. Deze loopjes werden weer gefilmd en geanalyseerd. Uit die analyse volgde een advies over wat voor mij de beste schoenen zijn.

Voor het kiezen van je hardloopshoenen zou ik niet voorbij gaan aan je eigen gevoel. Vraag of je buiten even voluit een sprintje mag trekken. Zorg ook dat je goede hardloopsokken bij je hebt, een paar die je eerder/vaker hebt gebruikt en goed voelen. Niet te strak of te ruim. Je voeten zetten uit na veel kilometers, zorg daarom dat je 1 vinger tussen je grote teen en punt van de schoen overhoudt.

Zelf heb ik gekozen voor een paar schoenen New Balance 880v8 die mij lekker zaten en waar ik een goed gevoel over had. Laat je niet verleiden tot een aankoop waar jij niet 100 procent achter staat. Als de schoenen aan je voeten, in je hoofd en hart goed zitten zul je pas genieten van de schoenen en je toekomstige loopjes.