Hardloopgroep of een coach?

Hardloopgroep of een coach?

5 juni 2018 0 Door Ma-Malu

Lopen op lage hartslag, sneller en verder. Ik zag die woorden overal nadat ik de 5 en 10km had gelopen. Ik had nieuwe uitdagingen nodig. Ik struinde het internet af naar een goed plan van aanpak. Ik las het advies om bij een loopgroep te gaan. Daar zou mijn looptechniek en snelheid wel eens van gaan verbeteren. Urenlang zat ik op het internet allerlei tutorials en reviews te kijken.

Uiteindelijk besloot ik een proefles bij een loopgroep te volgen. Na wat mailcontact met de lokale loopgroep kon ik een week later meedoen.
Vooraf aan de training een aantal core-stabillity oefeningen die ik zonder problemen volgde. Daarna mocht ik mee met een leuke groep waar veel en gezellig gekletst werd tijdens het lopen. Ik kreeg wat goede tips over mijn arm-inzet en loophouding, maar ik voelde me niet erg thuis. Misschien omdat ik de hele dag al zoveel mensen om me heen heb en wanneer ik loop liever alleen ben met mijn gedachten. Even uit de drukte en genieten van mijn omgeving.

Helaas een loopgroep viel dus af.

Plotseling herinnerde ik me een bericht dat ik ooit had gelezen over een online coach. Iemand die na een intake je schema’s maakt en je begeleidt naar je doel. Dat klonk wel goed en na een intake had ik er een heel goed gevoel over. Ondertussen zijn we 20 weken verder en merk ik zeker vooruitgang. Stomme intervaltrainingen worden nu met plezier afgewerkt en zoveel PR’s zijn al verbroken. Volg niet klakkeloos het advies dat je overal leest, maar ga zelf op onderzoek uit en vindt de werkwijze die voor jou werkt. Voor mij werkt een online coach prima omdat ik met mijn werkschema niet perse op een vaste avond aan de training hoeft te werken. Het kan overdag, avond of een andere dag als ik mijn schema maar volg om het doel te halen.